top of page
  • Karola Siimson

MÜÜA õlimaal (54x65cm)

* maali saamisloo leiad pildi alt:


Müün endale väga armsa õlimaali, mille sain eelmise aasta sügisel valmis. Selle kujunemise teekond on päris pikk olnud. Kui see lõpuks valmis sai, nimetasin selle sisemise rahu maaliks ja nagu enamus mu töid, sündis ka see läbi tunnetuse ning ilma mingi konkreetse mõtteta. Tegin pea tühjaks ja haarasin värvi, mida mul sel hetkel vaja oli, ilma mõtlemata, et mis sellest sündida võiks.


Piltidel, mida me igapäevaselt näeme, on väga suur mõju meile. Olenevalt piirkonnast, kus me elame, võime näha päeva jooksul tuhandeid ja tuhandeid pilte, ilma et me neid fikseeriksime. Räägitakse, et pildid, mida me koju ja enda ümber valime, aitavad meil iseennast paremini tundma õppida ja mingeid probleeme lahti harutada. Meie asi on peatuda, neisse süveneda ning kuulata, mida nad meile sel hetkel räägivad. Soome kunstiterapeut Krista Launonen on väga ilmekalt seda protsessi kirjeldanud: "Kunsti abil ulatume puudutama neid kihte, mille kohta on sõnu algul raske leida. Kunst on võti, mis aitab avada sõnalise kirstu, annab kõigepealt võimaluse mingi tunne üles leida ja ära tunda ning selle kaudu seda ka sõnastada ja analüüsida." Sest juhtub tihti nii, et kui meile mingi pilt väga meeldib, ei suuda me kohe ära seletada, miks. Oleks ju huvitav teada, et mida see meie alateadvuses kõnetab ja mida läbi selle meile rääkida tahab :) Igaühel on oma lugu. Tunnen, et minu vestlused selle maaliga on peetud ja mul on aeg sellest konkreetsest maalist lahti lasta, et ta saaks järgmise inimese juurde neid põnevaid sisemaailma lugusid rääkima minna.


Kui see maal sinus miskit liikuma pani ja tunned, et tahaksid teda endale, siis kirjuta mulle: karolasiimson@gmail.com või helista: 5520406. Saad tulla oma silmaga vaatama, sest päris elus näeb see kordades sügavam välja kui siinsel fotol.


Maal on lõuendil, tehtud õlivärvidega, mõõdus 54x65cm.





bottom of page